"Meer grip en minder gedoe voor medisch specialisten"Mark van BergenBusiness & team coach

Over Mark

Ik houd er van op het snijvlak van ‘hard’ en ‘zacht’ te opereren. Ik help medisch specialisten van strategie naar implementatie om zo meer grip te krijgen op bestuurlijke en organisatorische zaken in de maatschap, vakgroep, bestuur of instelling. Ik help ze om gedoe te voorkomen door te werken aan een soepeler samenwerking in hun team, zorgpad of in een fusietraject. Ik help ze een situatie te creëren waar ze daadwerkelijk effectief ‘in the lead’ voor hun organisatie kunnen zijn.

Teams die ik begeleid geven mij terug dat ik ze help door een veilige omgeving te creëren waarin men zich kwetsbaar durft op te stellen. Door een luisterend oor te bieden en te spiegelen wat ik zie en teruggeef wat nog niet bespreekbaar is. Een ander perspectief mogelijk maak, waardoor er andere patronen ontwikkeld kunnen worden en er doelgerichte stappen gezet kunnen worden. Ik help ze vervolgens prioriteiten te stellen en actiegericht op te volgen.

Daarnaast ben ik ook actief in persoonlijke coaching en loopbaancoaching voor dokters. Daarin staat de vraag van de  coachee centraal. Men de coachee werken we samen op een oplossingsgerichte manier, met oog voor de omgeving waarin deze zich bevindt, we reflecteren op wat er zich voordoet en we concretiseren wanneer het daarvoor tijd is. De ervaring leert dat coachees daardoor effectiever, met meer plezier en minder stress hun werk kunnen doen. Wanneer een dokter een breder perspectief op werken wil vormgeven kan ik ondersteuning bieden in een loopbaan-oriëntatie traject.

Na de studies gezondheidswetenschappen (Universiteit Maastricht) en bedrijfseconomie (Erasmus Universiteit Rotterdam) begon ik mijn carrière in het bedrijfsleven. Bij ING bekleedde ik diverse internationale commerciële en management functies.

Na 18 jaar ‘corporate life’ besloot ik verder te gaan als zelfstandig consultant en coach.Ik begeleidde directies, management teams en professionals bij strategiedagen, samenwerkingstrajecten, teamontwikkeling, management development en individuele coaching. Ik was ook meer dan een jaar interim hoofd van het Career and Personal Development Center van Nyenrode Business Universiteit, dat ik reorganiseerde en waar ik personal development programma’s ontwierp en uitvoerde voor de International en Executive MBA programma’s. Na een aantal jaren echter kroop het bloed waar het niet gaan kon en besloot ik me volledig te richten op mijn oude passie: de zorg en meer specifiek het begeleiden van dokters.

Ik woon in Amsterdam met mijn vrouw en drie kinderen. Ik houd van tennis, theater en muziek, ben actief in bestuur en ouderraad van scholen van mijn kinderen en coach een van hun hockeyteams.

Wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen?

Wat zijn mijn diensten?

css.php